Wat houdt personal training in? – PT Apeldoorn

Wat houdt personal training in? Wat moet je je daarbij voorstellen? Ga je met een personal trainer alleen maar sporten, of gaat het verder dan dat? Je leest hier alles over wat personal training inhoudt!

Mensen die kiezen voor personal training hebben vaak een hulpvraag. Dit kan erg variëren: sommigen willen afvallen, anderen fitter worden en weer anderen willen graag spieren opbouwen en sterker worden. Of een combinatie van dit alles. En het leuke is: bij een personal trainer kan dit allemaal!

Wat houdt personal training in?

Hoe een sessie met een personal trainer eruit ziet, heeft dus alles te maken met jouw hulpvraag en jouw doelen. De personal trainer past de trainingen hierop aan. Hij denkt de trainingen voor jou uit en leert je de juiste oefeningen, houding en techniek. Dat is een groot voordeel: jij hoeft niet na te denken over wat je gaat doen!

Naast het trainen zelf, heeft de personal trainer ook een coachende rol als het gaat om de rest van je leefstijl. Met jouw hulpvraag in het achterhoofd, maken jullie samen een plan hoe je dat wil realiseren. Denk hierbij aan welke voeding goed voor jou is en of je wekelijks vaker kan trainen of bewegen.

Wil je bijvoorbeeld afvallen, dan denkt de personal trainer met je mee over gezonde voeding en beweegmomenten, die passen binnen jouw (drukke) weekschema. Daarnaast zal je af en toe wegen en houdt de trainer jouw vooruitgang bij. Vaak worden er aan het begin van het traject foto’s gemaakt. Dat is jouw beginsituatie. Na verloop van tijd worden er nog eens foto’s gemaakt, waarop je vaak duidelijk een transformatie kan zien.

Wil je spieren opbouwen, dan is de juiste voeding en extra trainingen ook zeker van belang. Het is dan bijvoorbeeld belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen. Door extra te trainen en toe te passen wat je tijdens de personal training geleerd hebt, bouw je sneller spieren op.

Het draait om jou!

Tijdens de trainingen draait alles om jou en jouw vooruitgang. Er wordt dus goed gekeken naar wat jij nodig hebt. Wil jij uitgedaagd worden en graag nieuwe oefeningen leren? Dan bedenkt de personal trainer elke keer weer leuke en nieuwe oefeningen. Wil je fitter worden of meer conditie opbouwen? Dan zullen de trainingen lekker intensief zijn. Wil je graag meer handvatten als het gaat om gezonde voeding? Dan kan je daar met je trainer over in gesprek.

Veel mensen vinden het lastig om zelf aan de gang te gaan met hun hulpvraag. Dat betekent namelijk dat jij alles moet uitdenken, zelf in beweging moet komen en altijd maar jezelf moet motiveren. Een personal trainer maakt dat allemaal wat makkelijker voor je. Hij bedenkt de trainingen, jij hebt een stok achter de deur om in beweging te komen en als je even niet gemotiveerd bent, dan kan hij je dat duwtje in de rug geven die je nodig hebt. Daarnaast weet je dat je onder begeleiding van een personal trainer verantwoord en effectief bezig bent. Een personal trainer heeft namelijk verstand van wat hij doet, let goed op de juiste techniek zodat je geen blessures oploopt en heeft kennis over voeding, beweging en leefstijl.

Personal training in Apeldoorn

Heb jij een hulpvraag, zoals afvallen, fitter worden of spieren opbouwen? Als gecertificeerd diëtist, personal trainer en (online) coach heb ik al veel mensen geholpen hun doelen te behalen. Ik denk mee over gezonde en juiste voeding, geef advies over het leiden van een gezonde leefstijl en houd tijdens de trainingen rekening met de doelen van mijn klanten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *